Finančný dar pre ZUŠ 2.000.-€

Na základe úspechov akordeonistu  Sebastiána Vaškoviča z triedy pedagóga Mgr.Adriána Lukácsa  a na motiváciu pre žiakov v akordeónovom oddelení sa Rada rodičov rozhodla venovať 2.000.-€ na nákup hudobného nástroja -akordeónu.

Finančný dar odovzdal riaditeľke  školy  predseda Rady rodičov a poslanec MsZ v Seredi Mgr.T.Karmažín v závere galavečera Artparáda 2022 v estrádnej sále DK v Seredi dňa 10.6.2022.

Podnetom k tomuto rozhodnutiu bol status triedneho učiteľa na sociálnej sieti….podnetné, dojímavé.Všetky deti majú právo na rozvoj, aj umelecký…Aj ja sa pripájam a držím palce do ďalšieho štúdia…Posúďte:

…TU sa začína písať nový životný príbeh … Keď som tohto chlapca prebral asi pred 7 rokmi , niektorí mi vtedy hovorili, že z tohto chlapca nič nebude ( obmedzujúce presvedčenia ), dnes sa na tomto ich výroku len usmievam. Ako plynul čas Sebastián ukazoval čoraz väčší potenciál a čo je pre mňa o to cennejšie a tou je pokora. Pokra s ktorou ide do každej novej výzvy, je to pokora s ktorou dokáže prekonávať aj zdanlivé výkonnostné zaváhania. Na dnešnú súťaž išiel ako outsider a vracia sa ako víťaz. Tento chlapec nechal za sebou takých súperov, ktorí majú špičkové talianske drahé nástroje, ktorých už počas štúdia na ZUŠ vzdelávajú profesori konzervatórií a predsa ten zázrak bol možný. Ako učiteľ som neskutočne hrdý na tohto chlapca. Tento chlapec vyrastá v podmienkach , ktoré možno nie sú najideálnejšie, tento chlapec nemá špičkový taliansky akordeón (ktorý by si tak zaslúžil), ale svojou vierou a odhodlaním dokazuje to, že všetko je možné. Dámy a páni dobre si teraz zapamätajte tohto chlapca, pretože vám garantujem, že o ňom budete ešte počuť. Ja spravím všetko preto, aby tento chlapec mohol mať taký akordeón, ktorý mu za jeho doterajšie výkony naležíte patrí a v plnej miere si ho aj zaslúži. A tu sa začína písať nový životný príbeh….(zdroj Fb A.Lukács )

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail