List rodičom

Vážený rodič/zákonný zástupca!
Dovoľujem si Vás podľa Článku 6 Štatútu „SRRZ – Rodičovského združenia pri ZUŠ Jána Fischera – Kvetoňa Sereď“, IČO 17319617/1451 (ďalej len „staré RZ“) požiadať o vyjadrenie Vášho názoru na zrušenie starého RZ.
Rada rodičov starého RZ sa rozhodla iniciovať zrušenie starého RZ z nasledovných dôvodov:
1. „Slovenská rada rodičovských združení“, IČO 17319617 (ďalej len SRRZ) ktorej je naše staré RZ členom s ev. číslom 1451 je už niekoľko rokov známa pochybnými praktikami.
2. SRRZ požaduje každoročne od svojich členov nemalý poplatok (závislý na počte žiakov školy), pričom za tento poplatok neposkytuje nijaký servis.
3. Vystúpiť zo SRRZ je v zmysle Stanov SRRZ problematické a navyše IČO nášho starého RZ je odvodené od IČO SRRZ.
Po zvážení vyššie uvedených skutočností Rada rodičov starého RZ iniciovala vznik nového samostatného občianskeho združenia:
a) Ako poverený člen prípravného výboru som dňa 13.XI.2014 doručil na MV SR návrh na registráciu občianskeho združenia s názvom „Združenie rodičov pri ZUŠ J. Fischera – Kvetoňa v Seredi“ (ďalej len „nové ZR“).
b) MV SR vykonalo registráciu nového ZR dňa 21.XI.2014 a potvrdilo Stanovy nového ZR.
c) ŠÚ SR pridelil dňa 2.XII.2014 novému ZR IČO 42400953.
d) Počas šk. roku 2014/2015 prebehli voľby triednych zástupcov do Rady rodičov nového ZR.
e) Rada rodičov nového ZR na svojom prvom zasadnutí dňa 21.X.2015 schválila Stanovy nového ZR a zvolila si orgány nového ZR – Výkonný výbor (Predsedu, Tajomníka, Hospodára) a Revízora.
f) Predseda a Hospodár dňa 11.XI.2015 založili účet nového ZR v SLSP Sereď.
g) Predseda nového ZR dňa 11.XII.2015 zaregistroval nové ZR do Notárskeho centrálneho registra určených právnických osôb na Notárskom úrade JUDr. Michala IRSÁKA pre príjem 2% dane.
Preto Vám odporúčam hlasovať za zrušenie starého RZ!
V Seredi

Ing. Martin PRACHÁR
predseda Rady rodičov
SRRZ – RZ pri ZUŠ Jána Fischera-Kvetoňa Sereď

Anketový lístok o vyjadrení vôle rodiča o zrušení  starého RZ je k dispozícií u triedneho učiteľa žiaka  aj v prílohe tohto listu.

ANKETOVÝ LÍSTOK

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail